El govern municipal estudia recórrer als tribunals la pujada del peatge, a proposta de La Garnatxa

peatge 2013bAny nou, tarifes noves. El 2013 no serà cap excepció i els costos associats a la mobilitat es tornaran a incrementar. Des dimarts, el peatge d’Alella costa 0,37 euros, en comptes dels 0,36 que es pagaven des de setembre de 2012, arran de la pujada de l’IVA del 18 al 21% decretada pel Govern de l’Estat. Aquest cop, però, l’augment és responsabilitat directa de la Generalitat de Catalunya, que ha acordat d’apujar les tarifes un 3,5% a les vies de la seva titularitat, com és el cas de la C-32.

Dimecres, La Garnatxa suggeria al govern municipal encapçalat per ERC la possibilitat d’interposar recurs contenciós-administratiu contra l’acord de la Generalitat, i en donava les claus:

– La revisió de preus aprovada per la Generalitat faculta l’Ajuntament d’Alella perquè presenti un recurs contra l’ordre del Departament de Territori i Sostenibilitat en el termini de dos mesos des de la seva publicació, d’acord amb l’article 44.3 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya i la legitimitat guanyada a través de la sentència 748/2004, favorable a l’Ajuntament i contrària a les pretensions d’Acesa [avui, Abertis].

– Tot i que l’augment dels peatges de la Generalitat figura entre els acords de Govern presos el passat 27 de desembre i que l’aplicació de l’augment ha estat automàtica, l’anunci que afectaria la C-32 al seu pas pel Maresme encara no hauria estat publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). En conseqüència, La Garnatxa estima que la seva repercussió sobre els usuaris és improcedent -per manca de cobertura legal- fins que aquesta situació no s’esmeni, i recomana als conductors que demanin el tiquet a l’efecte de poder iniciar possibles reclamacions.

Després de posar-ho en coneixement de l’Ajuntament, l’alcalde ens ha fet saber que el govern i els serveis jurídics de l’Ajuntament estan analitzant la situació i no descarten recórrer als tribunals.

El transport públic també puja

Els usuaris del transport públic també es veuran afectats per l’encariment dels títols de transport. El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat un increment mitjà del 3,7% per als títols integrats. Només se salva el bitllet senzill d’una zona, que es manté en 2 euros, però el de dues zones s’ha apujat a 2,8 euros. Així doncs, des del dia 1, la T-10 d’una zona -útil per moure’s per Alella- costa 9,8 euros. Per la seva part, els títols integrats més habituals per desplaçar-se a Barcelona -la T-10 i la T-Mes de 2 zones- costen ara 19,4 i 77,45 euros, respectivament.

Aquests augments tarifaris obliguen l’Ajuntament d’Alella a moure carta. Com ja vam aplaudir l’any passat, el consistori ja ha fet públic que es referma en la seva voluntat de no repercutir els increments dictats per l’ATM en el preu de la T-10 social. Així les coses, la T-10 social que expedeix el municipi seguirà costant el mateix que el 2011 (6,8 euros) als menors de 18 anys, els més grans de 65 i les persones aturades o amb minusvalidesa. I això no és tot, ja que segons una nota de premsa feta pública aquesta mateixa setmana, el govern local estaria “estudiant la possibilitat de poder ampliar els col·lectius beneficiaris”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: