La Garnatxa fa costat a la CUP

En el context polític, social, econòmic i ambiental actual, La Garnatxa considera oportú posicionar-se de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre i donar suport a la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres (CUP-AE). El col·lectiu ecologista alellenc va fer pública la seva adhesió a l’aposta que ha emprès esquerra independentista el passat divendres en un acte organitzat a Can Lleonart que va comptar amb la participació d’Anna Gabriel, número 7 a les llistes per la circumscripció de Barcelona. En els propers dies, La Garnatxa té previst fer arribar a totes les bústies de la població una edició especial del seu butlletí en què explica les raons del seu posicionament.

A continuació, reproduïm el comunicat de suport elaborat per l’entitat alellenca:

D’aquests comicis sortiran el poders legislatiu i executiu que marcaran el rumb del país i decidiran sobre un ampli ventall de temes de gran trascendència. Tot i així, les eleccions han estat plantejades pels partits amb representació institucional com si fossin un plebiscit, simplificant la realitat i reduint tot el debat a l’entorn d’un eventual procés d’independència.

Aquesta simplificació de la democràcia no és casual:

En l’àmbit polític ens trobem davant la submissió dels partits polítics tradicionals a l’agenda imposada pels mercats i la voluntat dels seus creditors, la connivència amb la corrupció i l’absència de respostes efectives per part d’unes institucions que han fet propi un discurs victimista i obertament liberal considerat inevitable i que no dubtaran a justificar les retallades com a requisit indispensable per a assolir l’emancipació nacional.

En el terreny social ens enfrontem al desmantellament de l’estat del benestar, la qual cosa ens aboca a la precarització laboral, la privatització dels serveis públics i el sotmetiment de l’interès general als interessos privats de les grans corporacions empresarials.

A nivell econòmic veiem com es protegeix el sector financer i com es blinda el model especulatiu que ens ha dut a aquest daltabaix, alhora que els poders públics amnistien els defradaudors fiscals, socialitzen les pèrdues especulatives dels fons d’inversió i privatitzen els recursos, els serveis i els sectors estratègics amb l’excusa de l’austeritat i la recerca d’ingressos immediats a qualsevol preu.

I a escala ambiental assistim impotents a la desregularització de la legislació sectorial i urbanística, a la inhibició de les institucions davant del repte energètic i els efectes derivats de la fi dels combustibles barats, i a un increment de la permissivitat amb les agressions al territori i el medi ambient.

Davant d’aquesta situació aclaparadora, que dibuixa un panorama decebedor, La Garnatxa rebutja caure en la frustració i l’abatiment. Per això hem decidit crear sinergies i unir esforços amb aquells col·lectius i persones que lluiten des d’un posicionament conscient i constructiu per denunciar la impunitat del sistema i per impedir totes aquestes agressions.

Per això donem suport a la CUP, una opció netament independentista i radicalment d’esquerres que afronta les seves primeres eleccions al Parlament per decisió assembleària de les seves bases i després d’haver treballat i definit conjuntament el programa ideològic i d’actuació colze a colze amb persones, entitats i organitzacions de diverses sensibilitats i parts del territori fins a confeccionar un projecte de resistència creativa i creadora fonamentada en la plena participació de les persones com a subjectes polítics per fer possible l’alliberament social i nacional del poble català.

La veu dels ‘sense veu’

La candidatura de la CUP no és cap brindis al sol. En les eleccions locals de 2011, la CUP es va presentar a 70 municipis i va obtenir 65.000 vots i 104 regidors.

En el nou cicle polític que s’albira a casa nostra -marcat pels efectes de la crisi i la construcció de l’Estat català-, el paper de la CUP al Parlament tindrà dues vessants fonamentals.

• D’una banda, la CUP traslladarà al Parlament la veu d’aquells moviments i sectors socials que són reiteradament silenciats.

Des d’aquest punt de vista, la CUP suposa una oportunitat per a tots aquells que qüestionem l’actual democràcia representativa d’accedir a informació de la qual actualment som vetats, i de denunciar la cleptocràcia i l’omertà institucional de l’oasi català.

• I per un altre costat, la CUP representarà l’última trinxera en la reivindicació i la defensa dels drets socials i col·lectius. Davant l’ofensiva dels mercats i la complicitat de poder polític, la CUP no rebaixarà mai cap dels seus plantejaments ideològics o programàtics. Per claudicar i fer renúncies ja hi ha altres partits.

El programa de la CUP s’estructura a l’entorn de quatre eixos:

La construcció nacional mitjançant una república dels Països Catalans amb democràcia horitzontal i directa dins una Europa dels pobles i una Mediterrània solidària, i amb el català com a llengua comuna i preferent.

Un nou model social, econòmic i cultural que situï les necessitats humanes al centre de l’economia, que nacionalitzi els recursos naturals, així com la banca i les entitats intervingudes, i que recuperi la gestió directa dels serveis públics i estratègics; un model que afavoreixi l’autogestió i el cooperativisme i que tingui la cultura com a eina de transformació social.

La igualtat de drets i oportunitats en un mercat laboral que reparteixi el treball productiu, redueixi la jornada i acabi amb la precarietat; un mercat immobiliari sense desnonaments i amb preus de lloguer social, i amb una xarxa de prestacions públiques (serveis, pensions, salut i educació) universal i gratuïta.

La defensa del territori a través d’un canvi de paradigma en la planificació d’infraestructures i d’un model energètic sostenible i lliure de nuclears, respectuós amb el medi i que tendeixi a la consecució de la sobirania alimentària.

Per tot plegat, ara és l’hora de ser lliures!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: