Avui, concentració de suport a la independència abans del ple

El ple de l’Ajuntament d’avui dijous sotmetrà a votació una moció que proposa declarar el municipi “territori català lliure”, de la mateixa manera que ho han fet Sant Pere de Torelló, Vic o Tortosa. Com a conseqüència d’aquesta declaració, la legislació vigent d’abast espanyol esdevindrà provisional al terme d’Alella en espera que el Parlament de Catalunya estableixi una nova legalitat.

La moció també preveu “adherir-se a l’Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratègies que realitzi per a la consecució de la llibertat de Catalunya”.

Per fer costat a l’Ajuntament en aquesta decisió, així com per assistir plegats a la sessió plenària, La Garnatxa, el nucli local de la CAL, Cerquem les Arrels i l’Ateneu Alellenc han convocat una concentració ciutadana mitja hora abans de la vista. La cita és a les 19:30h, a la plaça del poble.

Estelada i secessió

La marxa de torxes per la independència del passat 10 de setembre es va cloure, a mitjanit, amb la lectura pública d’un manifest. La declaració sol·licitava al ple municipal que adoptés una resolució en què es comprometés a hissar de forma permanent la bandera estelada a Can Lleonart, i a instar el Parlament de Catalunya a iniciar el procés de secessió del Regne d’Espanya.

Dies més tard, les entitats organitzadores de la marxa de torxes van presentar una proposta de resolució al registre de l’Ajuntament per tal que fos coneguda i avaluada pels grups municipals, en ocasió de la comissió informativa del passat dia 20. En aquests moments, els grups municipals d’ERC-Sumem per Alella i CiU estan enllestint els darrers serrells del document per tal de garantir que la moció prosperi i s’aprovi per majoria.

Des de ja fa algunes setmanes, coincidint amb el trasllat al terrat de les astes que hi havia al balcó, a l’Ajuntament únicament oneja la bandera catalana. La senyera és visible des de diversos lloc, especialment des de la rambla d’Àngel Guimerà.

Anuncis

One response to “Avui, concentració de suport a la independència abans del ple

  1. D'esquerres però independentista 26 Setembre 2012 a les 16:33

    D’entrada cal agrair que algun grup municipal hagi acollit la declaració de les entitats alellenques per dur-la, segurament retocada, al ple de dijous. Es de preveure que tots els regidors d’ERC i CiU hi estiguin a favor. És segur que el regidor del PP farà tota mena d’escarafalls i traurà l’artilleria pesada per disparar contra aquells que pensen diferent. La Gent hauria de mantenir-se al marge de la moció si, per coherència, segueixen pensant que els temes que traspassen el territori local no afecten mai les persones d’Alella (l’hemeroteca municipal està farcida d’exemples). El PSC ha de votar en contra. Avui mateix, el president del grup parlamentari ha dit que “els ciutadans decideixin lliurement sobre qualsevol proposta de canvi substancial acordat entre institucions catalanes i espanyoles” mentre que Rubalcaba no accepta negociar res amb qui vulgui marxar: Però han estat tantes les contradiccions entre membres del mateix PSOE i de la pròpia delegació federal catalana (PSC) que són capaços de votar qualsevol cosa: a favor, en contra, abstenció o tot el contrari. No sé si fan més llàstima que vergonya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: