Declaració unitària de la marxa de torxes d’Alella

A continuació reproduïm el text del manifest que es llegirà al final de la marxa de torxes per la independència que se celebrarà avui, vigília de l’Onze de Setembre:

Som catalans, membres d’una nació mil·lenària, forjada per homes i dones lliures que han assumit sempre el repte de millorar el món on vivien. Som hereus d’una tradició de respecte i acceptació de la diferència i sabem que sumar enriqueix i ens fa més forts i més savis. Som hereus d’un poble que s’ha fet a si mateix i que no accepta de grat la dominació estrangera, pequè ens sabem corresponsables en la creació, la defensa i el govern de la nació.

Catalunya ha donat al món una paraula que defineix la nostra manera d’entendre com s’ha de fer el govern de la cosa pública, de la nació. Aquesta paraula és ‘parlament’, aquesta paraula és la voluntat que les lleis que regeixin la nació siguin un pacte de tots aquells que la formen. Aquesta paraula ha estat adoptada per totes les llengües de tots els pobles i nacions lliures d’aquest món i en els seus parlaments rau la sobirania de les seves nacions, mentre la nostra segueix segrestada.

És Catalunya la nació d’Europa amb una història més antiga de constitucionalisme. La nostra sobirania sempre ha estat de la nació sencera, de tots i cada un de nosaltres. Som catalans i ja fa més de 700 anys en el nostre camí com a nació lliure i sobirana vam fer llei i respectar que:

 – ‘Per dret natural tota persona i tota cosa son lliures’

– ‘Llibertat és un do de la naturalesa. Allò que és natural és immutable’

Aquesta sobirania, aquestes lleis i aquesta llibertat, la nostra pàtria sencera ens fou arrabassada per la força de les armes, i des de llavors se’ns ha volgut dominar, assimilar i fer oblidar que som catalans, i amb aquest oblit el nostre desig de llibertat i la nostra necessitat de viure com a nació sobirana i de governar-nos com ens plagui.

Després de l’ultim intent, amb la restauració de la democràcia, de viure en harmonia i respecte amb aquells que ens furtaren la llibertat, i veient i comprovant que res no havia canviat, que els nostres propis recursos ens son negats, que la nostra veu és emmudida, que no es respecta la voluntat lliure i democràticament expressada de tot un poble, que els intents per fer desaparèixer la nostra llengua i la nostra identitat han tornat a créixer en intensitat i que no se’ns respecta ni se’ns considera com a catalans, prenem la ferma decisió de recuperar la nostra sobirania, de ser una nació lliure i de desfer-nos del jou que ens ho impedeix.

Decidim tornar a ser lliures, recuperar l’estat dels nostres avantpassats i que ens fou pres per la força. I amb la força de la democràcia, amb la voluntat de tot un poble, tornarem a ser un estat. Serem una nació lliure i sobirana i tornarem a ser amos del nostre futur, ciutadans compromesos i responsables en el govern de l’estat d’aquesta nació.

Som aquí per demostrar aquesta voluntat ferma i decidida. Som aquí per afirmar que no ens rendirem fins aconseguir el nostre objectiu. Som aquí per fer evident als nostres representants i institucions que hem pres una decisió com a poble i que ara ells han d’estar a l’alçada que requereix el seu càrrec i responsabilitat o deixar pas a qui estigui disposat a escoltar la veu d’aquest poble que ja s’ha alçat i camina. Som aquí per reclamar el que és nostre per dret i per justícia.

Som homes i dones lliures i volem una pàtria lliure.

Per això i per fer palesa i evident aquesta voluntat demanem també als nostres representants municipals electes, al nostre consistori, que escoltant la veu d’aquells que els han elegit per representar-los:

1) Decideixin hissar permanentment una estelada al nostre poble com a símbol d’aquesta voluntat de llibertat i d’aquesta ferma decisió d’obtenir-la. Que ho facin a la casa d’aquells que lluitaren a ultrança per les llibertats i constitucions de Catalunya. I que aquesta estelada es mantingui hissada i orgullosa a la vista de tots fins el dia que restituïm el nostre dret com a poble, la sobirania de la nació catalana en forma d’Estat català.

2) Demanem també al nostre consistori que atenint-se a aquesta voluntat decideixi instar al nostre parlament a iniciar, sense cap més dilació, els passos necessaris per a tornar la sobirania a la nació catalana, tornar a ser un Estat sense renunciar a res del que per dret i per justícia ens correspon per, en paraules de Muntaner, tornar a ser “la Catalunya tota”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: