El ple torna a suspendre les llicències d’obres vinculades al POUM

El ple de l’Ajuntament del passat 28 de juny va acordar una nova suspensió de totes les llicències urbanístiques en els àmbits susceptibles de patir modificacions en el marc dels treballs de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). És la tercera vegada que se suspenen llicències des que es va iniciar el procés: el primer cop, el novembre de 2009, coincidint amb l’aprovació de l’Avanç de Pla i el segon cop, el febrer de 2011, en motiu de l’aprovació inicial del POUM.

La suspensió té com a finalitat preservar la integritat de determinades finques i immobles de possibles actuacions que poguessin entrar en col·lisió amb els objectius del nou planejament. Properament, i coincidint amb la publicació oficial de l’edicte, serà possible consultar la ubicació dels àmbits subjectes a aquesta limitació a través del web del POUM: www.alella2025.cat. En qualsevol cas, l’acord de suspensió no incorpora cap nou sector i únicament es mantenen aquells que no han exhaurit el termini legal màxim de dos anys, de manera que no afecta les llicències per a usos que no siguin el d’habitatge o serveis privats a les zones classificades com a zona 13 (ciutat jardí).

Aquesta nova pròrroga en la suspensió de llicències va comptar amb el suport del govern municipal (ERC-Sumem per Alella i PSC) i CiU. Els regidors de Gd’A hi van votar en contra, “per coherència” amb el vot manifestat en ocasió de l’aprovació inicial del document. Per la seva part, el regidor del PP, Javier Berzosa, va arribar tard al ple i no va prendre part en la votació.

Declaració de Vic

El ple també va aprovar, per unanimitat, l’adhesió de l’Ajuntament d’Alella a la denominada Declaració de Vic, adoptada per l’assemblea de la Xarxa de Pobles i Ciutats cap a la Sostenibilitat en motiu de la celebració del vintè aniversari de la Cimera de la Terra de 1992 a Rio de Janeiro. El regidor de Medi Ambient, Marc Almendro, va apel·lar a l’aprovació de l’Agenda 21 el maig de 2009 i del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) el febrer de 2011 per exemplificar el compromís de l’Ajuntament d’Alella amb la sostenibilitat del planeta i les energies renovables.

En aquest punt, el regidor de Gd’A Josep Bardés va preguntar per la instal·lació fotovoltaica de la piscina municipal. L’alcalde va precisar que hi ha dues instal·lacions solars: una de tèrmica, que nodreix l’equipament d’aigua calenta sanitària i que està en funcionament des del primer dia; i una de fotovoltaica, muntada sobre una pèrgola, la producció elèctrica de la qual és evacuada a la xarxa general i venuda a la companyia subministradora. En aquest punt, Francisco va reconèixer diversos problemes per a la seva posta en marxa i se’n va corresponsabilitzar: “una part de l’endarreriment va ser culpa nostra a l’hora de fer els tràmits amb la direcció general d’Indústria de la Generalitat, i una altra és de la companyia elèctrica”. Tant Francisco com Bardés van coincidir a dir que després de la supressió de les primes per a la venda fixada en els reials decrets 1565/2010 i 14/2010, i en espera d’una nova normativa que en reguli l’autoconsum, la inversió en energia fotovoltaica no era assumible per a les administracions.

Porros i equipaments esportius

El plenari va donar llum verd a l’ordenança d’ús dels equipaments esportius, entre els retrets de l’oposició; no tant al contingut del reglament, sinó a la forma com s’havia tramitat. Gd’A va trobar a faltar que no s’hi incloguessin les pistes escolars de la Serreta i el Fabra. La regidora d’Educació, Teresa Vilaró, explicar que s’emmarquen en una normativa pròpia dels centres educatius, però que s’està treballant per obrir-les al públic. Els grups de l’oposició van recriminar el regidor d’Esport, Marc Almendro, “poc temps per participar-hi”. Almendro va admetre la crítica, però va justificar-la en base a l’experiència del Pla Jove, i es va comprometre a refer els “ponts” de diàleg en properes ocasions.

En el torn de precs i preguntes, la portaveu de Gd’A, Mercè Marzo, va denunciar “el consum de cànnabis a la pista exterior del poliesportiu” i va reclamar de la policia una “actuació contundent”; a la qual cosa el regidor de Governació, Fede Salas, va respondre que ja s’hi estava a sobre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: