La Diputació suplanta la Generalitat i saldarà bona part del seu deute amb Alella

Aquests dies, les finances municipals estan d’enhorabona. A la diligència a l’hora de fer front al pagament de la despesa ordinària, s’afegeix ara l’acord a què han arribat la Generalitat i la Diputació de Barcelona per satisfer la major part del deute que el govern català té contret amb els ajuntaments.

La manca de liquiditat del Govern català l’ha dut a recórrer a la solvència financera de les quatre diputacions del país per subrogar-les part del deute. Es tracta d’una cessió dels drets de cobrament, amb el compromís de retornar els diners a les diputacions dins el primer trimestre de 2013. En virtut d’aquest conveni, la Diputació suplirà transitòriament a la Generalitat en les seves obligacions i, amb els seus propis recursos, avançarà el retorn de la major part del deute als ens locals.

A la demarcació de Barcelona, l’acord ratificat pel ple extraordinari de la Diputació celebrat la setmana passada preveu injectar-hi 168 milions d’euros. Aquest import no resol del tot el problema, ja que la Diputació únicament avançarà els diners dels pagaments ja ordenats pel Govern; és a dir, aquells que tenen el vistiplau per ser efectuats però que no s’han satisfet per manca de cash.

En el cas d’Alella, el deute de la Generalitat s’eleva a prop de 2,5 milions d’euros i el seu impagament sobreescalfava la hisenda municipal i generava tensions de tresoreria en moments puntuals. Per aquest motiu, el ple de febrer va aprovar per unanimitat una moció del PSC per exigir la cancel·lació immediata del deute.

Fins al moment, no ha transcendit cap xifra concreta, però aquesta podria oscil·lar entre 1,8 i 1,9 milions, que correspondrien, bàsicament, a les obres d’ampliació de l’escola Fabra del Bosquet i a inversions ja realitzades pel consistori en matèria d’infraestructures que havien estat objecte de subvenció per part del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC).

La Diputació s’ha compromès a ingressar els diners als ajuntaments el 20 d’abril. A partir d’aquella data, l’Ajuntament d’Alella ja només tindria pendent de percebre per aquest concepte un import residual proper al mig milió d’euros que correspondria a l’atorgament de diversos permisos i llicències d’obres a favor de la Generalitat, com ara els derivats de la construcció de l’escola de la Serreta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: