L’Ajuntament acorda una treva de 45 dies en la ‘guerra del peatge’

El ple de l’Ajuntament del passat 23 de febrer va desconvocar in extremis la concentració ciutadana per reclamar l’eliminació del peatge d’Alella que estava prevista per tres dies més tard, diumenge 26. La moció “de suspensió provisional de l’acte reivindicatiu” havia estat presentada per ERC-Sumem per Alella i el PSC, i va rebre el suport de CiU i PP. Gent d’Alella (Gd’A) s’hi va abstenir.

L’alcalde, Andreu Francisco, va explicar que la suspensió era un “gest” de bona voluntat envers la Generalitat. Com ja vam informar, els alcaldes d’Alella, Terrassa i Mollet es van entrevistar el passat dia 8 amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el qual s’hauria compromès a reconsiderar la decisió del Govern d’eliminar el sistema de bonificacions de què gaudien aquests peatges. “El conseller ens va demanar unes setmanes de marge. Li donem una pròrroga de 45 dies abans de reprendre les mobilitzacions”, va dir Francisco.

Picabaralla amb Gd’A

El grup municipal de Gd’A es va desmarcar de la moció amb l’argument que si el ple de gener havia pres l’acord unànime de convocar un acte, per què el ple de febrer se n’havia de desdir. En la seva intervenció, la portaveu de Gd’A, Mercè Marzo, va titllar l’alcalde de “populista” pel fet de posar-se al capdavant d’una mobilització que representa un estalvi de 35 cèntims en les butxaques dels ciutadans i en canvi “es nega a rebaixar el 2,7% de l’IBI”.

L’alcalde va replicar: “Per a moltes llars, 35 cèntims per trajecte en dia feiner poden suposar al voltant de 200 euros al cap de l’any. La rebaixa del 2,7% de l’IBI no arriba a aquesta xifra. Per vostès, 35 cèntims potser són xavalla, però gràcies a la mobilització ciutadana el conjunt dels nostres veïns s’han estalviat cada any, des de 2007, 300.000 euros en peatges que han estat assumits per la Generalitat”.

Marzo s’hi va tornar i va recomanar a l’alcalde que “en comptes de gastar en peatge, que s’ho gasti en transport públic”, a la qual cosa Francisco va contraatacar:  “Sap quan es gasta aquest Ajuntament en transport públic sense tenir l’obligació legal de fer-ho? Més de 300.000 euros anuals”.

En aquest punt, Marzo va considerar que l’alcalde l’havia interrompuda i va declinar seguir fent ús de la paraula. Acabada la votació, Francisco li va demanar excuses.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: