L’oposició al Casal torna al ple

A les tres mocions anunciades en l’ordre del dia del ple d’aquest vespre cal afegir-ne dues més: una quarta impulsada per ERC-Sumem per Alella i CiU d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència i una cinquena que va ser presentada dimarts, gairebé in extremis. Es tracta d’una proposta subscrita pels tres grups municipals de l’oposició (CiU, Gd’A i PP) en què demanen al govern municipal format per ERC-Sumem per Alella i PSC que renunciï a seguir amb la tramitació del projecte per a la construcció d’un nou equipament cultural a Can Calderó en els termes en què està formulat.

L’oposició considera que, tal com està plantejat, l’equipament està sobredimensionat, que és excessivament car i que el seu finançament no és clar i pot comprometre les arques públiques; raons per les quals apel·laran al rebuig que el projecte ha despertat entre una part de la ciutadania alellenca per tractar de convèncer al Govern.

Polèmica pel nombre de signatures  

Aquest vespre, CiU, Gd’A i PP escenificaran un cop més aquest rebuig acompanyant-lo de les firmes recollides durant la campanya al carrer que els tres grups van dur a terme durant els mesos de novembre i desembre. En total van aplegar 1.255 signatures.

El seu número havia aixecat certa controvèrsia, ja que la portaveu de Gd’A, Mercè Marzo, havia publicat al seu compte de Facebook que n’eren 1.800. Davant del ball de xifres, el Govern va demanar-li un aclariment, i van ser els seus companys de campanya, CiU i PP, els qui van donar la xifra exacta. Marzo va esmenar l’errada a la seva manera: enlloc de rectificar, va retirar el comentari del seu mur.

Recordeu que el ple s’iniciarà a les vuit del vespre i que podeu escoltar-lo des de casa per streaming clicant aquí.

Anuncis

3 responses to “L’oposició al Casal torna al ple

 1. Marta 26 gener 2012 a les 17:14

  Aquests de La Garnatxa ja no sou al govern però és com si encara hi fossiu. Sou una mena de fantasma que té por de deixar el control…

  • La Garnatxa 27 gener 2012 a les 12:26

   La Garnatxa va néixer el 2001 i ja aleshores preconitzava un model de poble concret. 11 anys després segueix fent-ho. Entre 2003 i 2011 el col·lectiu va implicar-se de ple en la política municipal i va adoptar importants responsabilitats. És lògic -i així vam anunciar-ho públicament a través del ‘Terrabastall’ i d’aquest mateix bloc- que el nostre compromís cívic i polític amb Alella continuï vigent. Si això ens converteix en un fantasma, què hi farem!

 2. Mercè 31 gener 2012 a les 23:48

  Copio el post al facebook de Mercè Marzo que encara es pot llegir:
  La Mercè Marzo
  ‎1.255 signatures !
  Els grups municipals CiU, Gent d’Alella i PP volem agrair el suport indiscutible que ha rebut la campanya de recollida de signatures que hem dut a terme durant els últims tres caps de setmana. Concretament, 1.255 persones majors de 18 anys i empadronades al nostre municipi s’han afegit a la campanya, a banda de les 194 persones que formen en grup “No als 7,3 milions al Casal d’Alella” al Facebook. La nostra presència al carrer ens ha permès copsar la preocupació de la població per la possibilitat que l’Ajuntament entomi una despesa tan considerable i l’esperança que la seva signatura contribueixi a replantejar una decisió inassolible.
  A petició d’aquelles persones que no han pogut signar durant els matins que hem tingut taules al carrer, mantindrem fulls de signatures en diversos punts per a donar veu a tothom que vulgui. Igualment, agraïm les persones que han recollit signatures i totes les idees, comentaris i aportacions que hem rebut i esperem seguir rebent a la pàgina de Facebook.

  La campanya de recollida de signatures contra la despesa de més de 7,3 milions d’euros en el nou Casal es va inicial l’últim cap de setmana de novembre i ha finalitzat avui, amb taules a la Plaça de l’Ajuntament, Plaça del Sorli i C/ Àfrica, els dissabtes i diumenges, d’11 a 14 hores. Les persones que encara vulguin signar, poden adreçar-se a qualsevol dels tres grups.
  M’agrada · · Visualitza l’amistat · 11 / desembre / 2011 a les 19:06

  I al de Gent d’Alella, que també es pot llegir:
  A la Comissió Informativa d’ahir, l’Alcalde em va fer notar una errada que volem esmenar. El passat 13 de gener deia en aquest mur que haviem lliurat a l’Ajuntament 1.800 signatures. El Secretari ja ha pogut compulsar les 1.255 signatures recollides en la campanya dels 3 caps de setmana. Però el lliurament “oficial” es fa acompanyat d’una moció signada per Gent d’Alella, CiU i PPC que anirà al Ple del dijous 26 de gener. Per tant, lliurarem (en futur), 1.255 recollides a les taules dels 3 caps de setmana (tot i que en tinguem més).
  Disculpes ! Pot ser tirar endavant la família, l’empresa o la carrera professional i la feina al poble, tot alhora, té aquestes coses….
  Seguim recollint signatures als punts habituals !.
  M’agrada · · Desentén-te de la publicació · 20 gener a les 07:26 a prop de Barcelona

  Tocaria que rectifiquéssiu l’última frase de vostre article, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: