Peatge, Ronda Maresme i violència masclista

El ple del proper 26 de gener pot ser llarg. Sobre el paper és el ple més important de l’any, ja que s’hi vota el pressupost municipal per a 2012 i l’oposició plantarà batalla.

No hi ha dubte que aquest és el punt estrella de l’ordre del dia, però el fet que es tracti d’un ple ordinari i que no se n’hagi celebrat cap des del novembre ha motivat que s’hi acumulin els temes a tractar.

La comissió informativa de dijous passat va donar el vistiplau al guió del ple, en el qual s’abordaran, entre d’altres qüestions, tres mocions:

– El govern (ERC-Sumem per Alella i PSC) en promou una per exigir a la Generalitat la restitució de la gratuïtat del peatge per als residents a la zona, que fou suprimida de forma unilateral a començaments d’any. La moció va més enllà i sol·licita “l’eliminació física del peatge d’Alella d’una vegada per totes per tal d’alliberar l’accés natural al nostre poble” i convoca “la ciutadania d’Alella i la dels municipis de l’entorn a participar en l’acte reivindicatiu que se celebrarà el proper diumenge 26 de febrer, i en els següents que s’aniran convocant de manera periòdica per reclamar-ne l’eliminació”.

– El grup municipal de Gent d’Alella (Gd’A) en presenta una altra de condemna a la violència de gènere i de suport a les víctimes. Des de principis d’any, quatre dones han estat assassinades a mans dels seus companys o ex-marits.

– Els grups municipals d’ERC-Sumem per Alella i Gd’A es fan ressò de la proposta de moció presentada el passat mes de novembre per La Garnatxa sobre el projecte Ronda Maresme-Ronda de Mataró, i l’eleven al ple perquè sigui votada. Tot i el temps transcorregut, la resta de grups (CiU, PP i PSC) encara no s’hi han manifestat, però el suport d’ERC i Gd’A en garanteix l’aprovació.

En la moció, La Garnatxa insta la Generalitat a prendre oficialment un acord que deixi definitivament sense efecte l’adjudicació de les obres de construcció de la Ronda de Mataró, així com l’estudi informatiu de la Ronda del Baix Maresme. Complementàriament, la moció demana al Govern català que reclami a l’Estat els 400 milions d’euros als quals es va comprometre el 2009 i els destini a la millora de la mobilitat a la comarca, amb especial atenció a la xarxa d’autobusos.

Dues dates a retenir

Per últim, voldríem ressenyar dues dates: el 8 de febrer tindrà lloc l’entrevista sol·licitada conjuntament pels alcaldes d’Alella, Terrassa i Mollet amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per parlar de la gratuïtat dels peatges; i el 26 de febrer, diumenge, hi ha convocada la primera de la nova tanda de mobilitzacions organitzades per l’Ajuntament contra el peatge d’Alella. La convocatòria només s’anul·laria en funció del resultat de la reunió prèvia amb el conseller.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: