Alella, Terrassa i Mollet fan front comú per demanar la gratuïtat dels peatges

Els alcaldes d’Alella, Andreu Francisco (ERC), de Terrassa, Pere Navarro (PSC), i de Mollet, Josep Monràs (PSC), han demanat una entrevista conjunta amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder (CiU), per tractar el cas dels peatges d’aquests municipis.

Els tres alcaldes volen fer un front comú per reclamar a la Generalitat que reconsideri l’eliminació de la gratuïtat dels peatges de Mollet, Alella i Les Fonts pels residents a la zona. El passat 1 de gener va entrar en vigor la nova normativa de bonificació en els peatges de tot Catalunya. Amb el nou text, es va eliminar la gratuïtat que havien aconseguit els veïns d’aquestes tres poblacions després de nombroses gestions polítiques i molts anys de reivindicacions.

Per gaudir dels nous descomptes (recurrència, baix impacte energètic i alta ocupació) cal fer ús del teletac, que té un cost per a l’usuari de 35 euros anuals en concepte de comissió d’obertura o manteniment per part de l’entitat bancària que el comercialitza.

A més, cal assenyalar que ara com ara és impossible acollir-se al 40% de la bonificació per als vehicles que viatgen amb 3 o més ocupants (alta ocupació), ja que ni la concessionària d’autopistes ni la Generalitat han instal·lat els dispositius necessaris a l’estació de peatge per dur-ne a terme la identificació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: