Alella ingressa a l’Associació de Municipis per la Independència

Alella ja forma part de l’Associació de Municipis per la Independència. El ple de la corporació va aprovar, dijous passat, una moció conjunta d’ERC-Sumem per Alella i CiU en què es proposava l’adhesió a una organització que agrupa més d’un centenar d’ajuntaments amb l’objectiu de promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació.

L’Associació de Municipis per la Independència és l’única institució del país que treballa des de l’àmbit públic per l’alliberament nacional. L’entitat va ser creada el passat mes de setembre a instàncies de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, com a reacció a les retallades del Tribunal Constitucional espanyol a l’Estatut d’Autonomia.

Autoexclosos

Malgrat les diferències públiques i notòries que sostenen en relació a aquesta qüestió el líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i l’alcalde osonenc, el cas és que les seccions locals i els quadres municipals del partit estan secundant, majoritàriament i arreu del país, les tesis sobiranistes. Alella no en va ser l’excepció i el regidor democristià, Benjamí Izquierdo, va acompanyar en la votació als seus companys convergents.

A la bancada d’ERC-Sumem per Alella totes les mirades estaven concentrades en una persona: Anna Fernández. La responsable de les carteres d’Obres Públiques i Manteniment havia estat, antigament, regidora del PP. Fernández no va vacil·lar i també va alçar la mà.

Exceptuat el PP -com sempre, monolític, previsible i pamfletari-, les contradiccions van fer acte de presència a l’hora de justificar el posicionament de PSC i Gd’A. En una mostra més de la desorientació socialista a nivell general, Glòria Mans va protagonitzar una fugida cap endavant insòlita, ja que ni tan sols va recórrer a l’escapatòria de l’abstenció i hi va votar en contra. No com els regidors de Gent d’Alella, especialistes a nedar i guardar la roba. La seva portaveu, Mercè Marzo, va entonar aquell discurs tan suat i fugisser segons el qual la seva és una candidatura preocupada únicament pels temes locals i que integra persones de tot l’espectre ideològic. Amb l’argument -i el càlcul electoral- de no voler ferir la sensibilitat dels seus simpatitzants, Gd’A no va votar ni a favor ni en contra, sinó tot el contrari.

Foc d’encenalls

A desgrat del parer que sobre aquesta iniciativa i altres de similars han expressat fins ara PSC i PP, per als quals la realitat que els interessa projectar i les propostes sobiranistes viatgen en vagons separats, els fets i les xifres demostren com, en menys de tres mesos, la crida a construir la independència des del món local ha desvetllat consciències. I cal recordar, en aquest punt, que els municipis encarnen l’administració més propera al ciutadà i la que més pateix un sistema de finançament que escanya el país i la seva gent.

Foc d’encenalls, com sostenen PSC i PP? Potser sí, però la metxa es fa més llarga cada dia que passa: més de 100 ajuntaments.

De guspires que amenacen de prendre-la tampoc no en falten. Les últimes són d’avui mateix. D’una banda, sembla que CiU i ERC estarien d’acord a impulsar una modificació de la llei de consultes per sotmetre a referèndum, quan estigui enllestida, la proposta de pacte fiscal; la qual cosa obliga a preveure una alternativa conjunta que no generi més frustració en cas que el Govern de l’Estat faci oïdes sordes. D’altra banda, el president en funcions del Congrés de Diputats, José Bono, ha manifestat obertament allò que molts pensen: que un membre del PSC no pot participar en la cursa per liderar el PSOE. A Bono li agradaria que al nou secretari general “no li faci vergonya cridar ¡Viva España!”. I a la senyora Mans?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: