Cal Doctor: concurs desert i marxa enrere de la Generalitat

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco (ERC-Sumem per Alella), ho acaba d’anunciar a través de Facebook: “La Secretaria d’Habitatge de la Generalitat ens ha comunicat que la licitació per part de l’Incasòl dels habitatges públics de Cal Doctor ha quedat deserta. També se’ns ha transmès la voluntat de no tornar a licitar aquesta promoció”.

La trucada a l’alcalde arriba després que divendres s’entrevistés amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i que ahir dilluns finalitzés el termini per a la presentació d’ofertes en el procediment obert per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per a la comercialització de la promoció d’habitatges de Cal Doctor. També ahir dilluns, La Garnatxa va presentar una queixa al Síndic de Greuges per denunciar-ne la venda.

Passar-hi de puntetes

Al final, el procés de privatització i mercantilització dels 61 habitatges de Cal Doctor s’ha tancat de manera ràpida i inesperada, ja que divendres els interlocutors de la Generalitat demanaven “temps” als ajuntaments afectats per estudiar la seva reclamació. I s’ha tancat, aparentment, per una qüestió menor: el concurs ha quedat desert. És a dir, que no s’hi ha presentat cap oferta. Recordem que el preu de licitació era de 16 milions d’euros per al conjunt del lot format per altres promocions del Masnou i Teià, i de 6,6 milions en el cas individual de Cal Doctor.

Evidentment, ens n’alegrem i felicitem els tres ajuntaments per la defensa conjunta que han desplegat en aquest tema, ja que representava una agressió flagrant al principi d’autonomia local. Ara bé, un cop arribats fins aquí, ens agradaria que la decisió de la Generalitat de no remoure més les aigües no servís per impedir arribar al fons de l’assumpte.

Ens expliquem: quan la Generalitat decideix desprendre’s d’una part del parc d’habitatge protegit per alliberar-se de les hipoteques contretes i obtenir liquiditat és perquè té indicis clars -o converses avançades amb algun operador, si voleu- que hi haurà postors interessats. Fruit de l’enrenou que s’ha generat als tres municipis, poden haver passat dues coses: o bé que els licitadors hagin desistit quan s’han adonat del sidral, o bé que la mateixa Generalitat els hagi persuadit per deixar-ho córrer. També hi ha una tercera possibilitat: que el procediment presentés fissures legals que permetien impugnar-lo i, fins i tot, invalidar-lo.

I aquí és on volíem anar a parar amb la queixa que La Garnatxa ha presentat al Síndic de Greuges. Amb aquesta venda, la Generalitat conculcava drets i lleis?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: