“La utopia no existeix”

El passat 26 d’octubre va tenir lloc, a les golfes de Can Gaza, la presentació en societat d’Alella per la Independència; una plataforma ciutadana de caràcter transversal que aspira a aglutinar tots els alellencs i alellenques que vulguin treballar per l’alliberament nacional de Catalunya, al marge de la seva filiació ideològica.

Alella per la Independència pretén traslladar a escala local l’estratègia i els objectius que es van establir el passat 30 d’abril al palau de congressos de Montjuïc en motiu de la celebració de la Conferència Nacional per l’Estat propi (www.assemblea.cat).

Des de llavors, s’han constituït un Consell i un Secretariat permanents, així com diverses assemblees sectorials i territorials, tant d’abast local com comarcal. Amb la creació d’una estructura estable i sòlida, els seus impulsors esperen articular la majoria social necessària conduir el país a la independència, ja sia mitjançant un referèndum vinculant, ja sia a través d’una declaració unilateral per part del Parlament l’any 2014.

En aquests moments, el Maresme és la comarca amb més assemblees locals constituïdes, 29, que es coordinen a través d’una assemblea territorial. Aquesta assemblea es va presentar tres dies després, el 29 d’octubre, en un acte multitudinari a Mataró que va comptar amb la presència de Lluís Llach i Miquel Sellarès, entre d’altres.

L’exemple de les consultes

La presentació d’Alella per la Independència va comptar amb la presència de Julià Carbonell, membre del Secretariat de l’Assemblea Nacional, i de l’historiador i escriptor d’Arenys de Munt Jordi Bilbeny.

Carbonell va recórrer al lèxic pagès per explicar-ne l’estratègia: “No volem quedar-nos només amb les fulles a les mans. Hem d’assaonar la terra si volem que el fruit surti sencer i fàcilment, sense força. Aquest procés és la saó que farà que el camí cap a la plena sobirania es faci sense estridències i no generi frustració, perquè al final la independència s’arrencarà bé”, en al·lusió a la majoria social.

Per la seva part, Bilbeny va destacar la importància de les consultes independentistes celebrades a 554 municipis com a precursores d’aquest moviment. “Ens deien que les consultes no eren legalment vinculants, però sí van ser-ho emocionalment per a un milió de persones. Hi ha un abans i un després de les consultes. Es va trencar un tabú i ens vam espolsar la por del cos; una demostració que la utopia no existeix i que podem canviar la realitat”.

Per últim, el portaveu d’Alella per la Independència, Salvador Bonada, va fer una crida a l’adhesió de tots els veïns i veïnes compromesos amb el país.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: