Correllengua 2011: Llengua, cultura i llibertat

La tardor de 2003, el govern municipal d’ERC+La Garnatxa va organitzar la primera edició del Correllengua a Alella amb el suport de diverses entitats: una proposta lúdica i festiva que reivindica el foment de l’ús social de la llengua, difon la riquesa de la nostra cultura i enforteix la nostra personalitat i autoestima com a poble.

Des de llavors, Alella no ha faltat mai a aquesta cita anual gràcies a la iniciativa i al compromís d’un grapat de persones i d’una part del teixit associatiu de la població. El Correllengua és, segurament, el màxim exponent del treball en xarxa a nivell local entre entitats i persones individuals, i el mèrit que això sigui així, any rere any, recau en el nucli local de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), que n’és l’alma mater.

Als seus membres, doncs, La Garnatxa vol agrair-los públicament l’honor que representa per al nostre col·lectiu haver estat convidat a llegir el manifest del Correllengua 2011, el passat 22 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament. Mercè Giralt, Cristina Armengol, Àlex Asensio, Jaume Ponsa i Oriol Font van posar veu a les reflexions del seu autor, el cantant Cesk Freixas, sobre la voluntat d’ésser: “És important que estiguem celebrant dues de les coses més transcendentals que, encara al segle XXI, conservem els catalans: l’existència i la consciència. Hi som, i sabem que hi volem ser”.

Abans de finalitzar, el president de La Garnatxa va voler tributar també un homenatge a Pere Quart, l’alter ego del poeta i escriptor vallesà Joan Oliver, en commemoració del 25è aniversari de la seva mort, fent nostres la seva adscripció nacional i el seu desig de reunificació: “La meva pàtria és tan petita que la somio sencera”.

Visca el Correllengua! Visca els Països Catalans!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: