Al·legacions a les lleis òmnibus

El passat 20 de juny, La Garnatxa va formalitzar les seves al·legacions a l’avantprojecte de llei de Simplificació, d’Agilitat i Reestructuració Administrativa i de Promoció de l’Activitat Econòmica.

La proposta del govern de CiU -que finalment va ser tramitada en tres parts, amb l’aval de PSC, PP, C’s i SI- suposa la modificació, la desregularització i un greu retrocés en més d’una vintena de normatives ambientals, a més de la llei d’Habitatge.

La Garnatxa va secundar la tramesa d’al·legacions redactada i promoguda per Ecologistes en Acció de Catalunya en matèria d’aigua, residus, medi natural, caça i drets de participació ciutadana.

El 21 de juliol, coincidint amb el rebuig de les esmenes a la totalitat presentades per ICV i ERC, les principals entitats ecologistes del país van fer públic un comunicat en què deploraven la “greu sordesa democràtica del Parlament”, criticaven la tramitació d’urgència de 631 articles i 82 lleis i denunciaven dues mancances: la falta de justificació tècnica que demostri els beneficis del suposat interès general que el seu títol indicava i la necessitat d’un dictamen previ del Consell de Garanties Estatutàries que assegurés la plena validesa jurídica d’uns projectes de llei que acumulen, sota títols genèrics, la derogació o modificació d’un nombre de lleis de caràcters sectorials ben diferenciats. Per tot plegat, les entitats ecologistes anunciaven la impugnació als tribunals del procediment per la vulneració de diverses normatives europees i estatals .

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: