Legitimitat

A la taula d’en Bernat, qui no hi és, no hi és comptat. En el joc de la democràcia i de la llei d’Hondt passa el mateix; la qual cosa no vol dir que ens agradi. Ans al contrari. L’abstenció hauria de tenir alguna mena d’incidència a l’hora de plasmar la representativitat de la voluntat popular a les institucions.

Però som on som: això és Alella i corre l’any 2011.

Que aquesta població -100% residencial i amb una de les rendes per càpita més altes de Catalunya- tingui com a alcalde un independentista enquadrat en les files d’ERC per tercera vegada consecutiva és un fet gens negligible.

En relació als comicis de 2007, Andreu Francisco ha millorat els resultats en vots (1.588) i en percentatge. La seva victòria és idèntica a l’obtinguda per Artur Mas al Parlament: el 38% de vots emesos. El triomf de Mas va ser -i és- incontestable. Fins al punt que el PSC, amb el 18% dels sufragis, es va abstenir i en va facilitar la investidura. A Alella, CiU, amb el 21% dels vots, 720 vots menys i la meitat de regidors que la força més votada, ha volgut plantejar un tour de force que no té explicació ni justificació si no fos perquè s’ha donat ales a un corrent d’opinió teledirigit interessat a qüestionar la legitimitat del govern.

Aplegar sota un mateix paraigües sis vots de tres opcions polítiques diferents, com van fer CiU, Gd’A i PP en el ple d’investidura, només per oposar-los als set de qui governarà, és un error de càlcul de qui es presta a aquest joc amb l’esperança de capitalitzar aquest totum revolutum. Simbòlic i molt efectista, però un error al cap i a la fi.

El cas és que la campanya de desestabilització ja està llançada i té un cert recorregut, com ho demostra el desencertat editorial del darrer número de la revista Alella. La seva tesi, per fer-ho ras i curt, és defensar públicament una cosa que no és certa: que les forces de l’oposició, totes juntes, tenen la mateixa legitimitat que ERC-Sumen per Alella per formar govern. Segons el seu director, Ramon Ruiz, Francisco seria alcalde per un estret marge de 24 vots de diferència: els 24 vots que li van sobrar al PSC per obtenir l’acta de regidor. Veure per creure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: