Ni amb ERC, ni amb ningú

La decisió de no concórrer a les properes municipals ha generat reaccions de tota mena. Han estat moltes les persones que ens han demanat que ens hi  repenséssim, convençudes que o bé calia reeditar coalició amb ERC o bé calia provar sort i fer via nosaltres sols. Aquest clam va fer-nos pensar de valent:estàvem abandonant un projecte? Estàvem deixant a l’estacada aquells que comparteixen el nostre model de poble, un model encara a mig embastar? Ens estàvem fallant a nosaltres mateixos? Rotundament no. Ens ho prenem com un exercici de responsabilitat. No abandonem, només canviem de banda.

A Alella, compartim bagatge, voluntat i esperança amb la gent d’ERC, però aquest cop no hauria estat possible l’entesa electoral en peu d’igualtat: no som cap marca blanca, ens agrada dir la nostra i dir-ho ben clar. Volem poder decidir quins són els nostres companys de viatge, el trajecte ja és prou difícil, i algun dels seients preferents estava reservat. No hem volgut pujar al tren a contracor i ens hem quedat a casa. Al maquinista ja li ha anat bé.

Tampoc no hem volgut fer trencadissa i hem declinat els oferiments per integrar-nos o donar suport a altres candidatures. Com sempre hem cregut, cal sumar i aglutinar esforços, i no pas dividir o dispersar el vot. Existeixen, com a molt, dos o tres models de poble. La Garnatxa ha treballat de valent per un d’ells -més sostenible, més inclusiu, més cohesionat- i ha jugat un important paper catalitzador aconseguint sumar la major part dels grups municipals a les principals propostes estratègiques plantejades en clau local per als propers anys, com ara el POUM, el Pla Local d’Habitatge o l’Agenda 21.

La Garnatxa no desapareix el 22 de maig, sinó que retorna al treball de base des del món associatiu, una tasca en la qual tenia un paper ben actiu tant a nivell comarcal (Xarxa Maresme, Projecte Alocs…) com local des de la seva fundació l’any 2001 i en la qual els seus membres se senten perfectament còmodes. Tornem als nostres inicis i encarem aquesta etapa amb moltes ganes: ganes de seguir treballant per Alella, de lluitar pel poble que volem i en el qual creiem.

Per acabar, és de justícia agrair i valorar la feina feta pels regidors de La Garnatxa i lloar la manera com han gestionat les seves atribucions i han administrat els recursos públics: amb rigor i sense estirar mai més el braç que la màniga. Des d’aquestes ratlles els volem fer avinent tot el nostre reconeixement. El seu esforç i el dels seus equips respectius han permès assolir un seguit de fites que ens sembla de rebut presentar-vos. Properament rebreu a casa vostra l’últim número del Terrabastall, publicació en la que trobareu detallada la feina feta durant els darrers quatre anys, una feina que en molts casos veurà la llum quan La Garnatxa ja no estigui representada a l’Ajuntament.

Això sí: seguirem molt pendents del desenvolupament de la vida política municipal. Serem una mà que n’estreny una altra quan es facin bé les coses, però si convé –i tant de bo no calgui- serem l’ull de poll persistent que reclama un canvi a fiblades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: