Feina feta

L’any 2003, els nostres contrincants polítics es mostraven desorientats pel que fa a la nostra irrupció en l’escena política local. Per a alguns, “a tot estirar, això de la Garnatxa serà una anècdota de quatre anys”; i altres vaticinaven que només volíem perpetuar-nos en el càrrec i fer de la política el nostre modus vivendi. I uns i altres coincidien en un pronòstic: que acabaríem barallats entre nosaltres.

Doncs ja ho veieu: ni una cosa, ni l’altra. Hem estat al capdavant de l’acció de govern durant vuit anys (2003-2011) i La Garnatxa segueix tant o més cohesionada que quan va néixer, l’any 2001, i amb ganes de fer front a nous reptes.

A aquestes alçades tothom ja sap que La Garnatxa no concorrerà a les properes eleccions municipals del dia 22 de maig, ni amb ERC -com havia fet el 2003 i el 2007- ni en solitari.

Els membres del col·lectiu vam prendre aquesta decisió a finals de l’any 2010 després de debatre llargament la qüestió, tot i que no l’hem feta pública fins al mes d’abril. Els motius han estat diversos:

• Considerem que després de vuit anys els principals objectius que ens van empènyer a presentar-nos a les eleccions o bé s’han assolit o bé s’han encarrilat de forma satisfactòria. Temes cabdals per a l’associació com la protecció de la vall de Rials o la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat inicialment el passat 3 de febrer amb el suport de dotze dels tretze regidors de l’Ajuntament, s’han resolt durant aquest darrer mandat.

A més, des de les regidories encapçalades per La Garnatxa s’han impulsat projectes i actuacions que han contribuït a millorar la qualitat de vida dels alellencs, a dinamitzar culturalment el municipi i a greixar un teixit associatiu, que és a la base de nombroses activitats i projectes que es desenvolupen a Alella. Hem fet el gruix de la feina que ens havíem proposat i molta més que ens n’ha vingut de nova, i l’hem poguda fer gràcies a la nostra tossuderia i, sobretot, al vostre suport. Tots hi hem sortit guanyant, però ens agradaria pensar que Alella ha estat qui més se n’ha beneficiat.

• Durant el darrer mandat, els membres de l’entitat han ocupat carteres amb un gran pes específic en la composició del consistori: Administració i Gestió interna; Joventut; Sostenibilitat (Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Mobilitat); Educació, Cultura i Festes. L’ entrega i dedicació dels regidors ha estat completa: han assumit el màxim de responsabilitats i han administrat un volum de feina ingent de forma exemplar, assumint sempre amb entusiasme i bona cara el desgast no només laboral, sinó també personal, que la gestió municipal i de proximitat comporta. Sabem el pa que s’hi dóna i des de La Garnatxa no hem estat capaços de trobar el relleu necessari per presentar una candidatura renovada amb prou garanties. No som un partit, som una associació i, sobretot, una colla d’amics. Ni volem ni tenim al darrere una superestructura política que ens forneixi una desena de noms buits amb l’objectiu de bastir una llista electoral. No volem vendre cortines de fum: actuem en la mesura de les nostres possibilitats.

• Per altra banda, la voluntat de La Garnatxa no ha estat mai la de perpetuar-se a l’Ajuntament i creiem just, raonable i coherent abandonar la vida política activa quan els objectius principals que vam marcar-nos l’any 2003 s’han assolit. Tot i les limitacions derivades per l’escassetat de recursos econòmics i la lentitud del procediment administratiu, sempre hem estat del parer que vuit anys haurien de ser suficients per marcar una tendència en la política municipal i per atènyer unes fites determinades.

El relleu, la frescor, els ànims renovats i els nous projectes són la clau per a una política municipal plena i engrescadora, que sigui capaç d’entusiasmar tant els càrrecs electes com la ciutadania i fer que els punts d’interès respectius conflueixin en un model de poble determinat. L’empoltroniment condueix només al desencís, i aquesta no és la nostra marca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: